Flytt påbörjad från Säve flygfält

20 AUG 2020 20:34
Dags för ytterligare en uppdatering kring arbetet med flytten av föreningen från Säve flygfält.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 20:34

Dessvärre har vi fortfarande inte någon ny plats att bygga upp verksamheten på och tidsfristen då vi måste lämna Säve flygfält närmar sig snabbt. Som tidigare informerats är föreningen uppsagd till 31:e augusti 2020. För att möta detta har styrelsen sedan förra medlemsinformationen i juli varit tvungen att tillfälligt ändra fokus och leta efter en tillfällig förvaring av det material som finns kvar på Säve flygfält.

Ett antal förfrågningar har skickats ut under semesterperioden och vi har nu fått ett positivt svar från gokartföreningen Team-13 som ställer upp med utlåning av yta för vårt behov. Den 18:e augusti genomfördes flytten av det mest skrymmande materialet med hjälp av lastbil från Säve flygfält till Team-13:s område vid Bulyckevägen i Torslanda. Vi vill rikta ett stort tack till Team-13 för den här möjligheten.

Lite material finns kvar på Säve flygfält och en sista städdag är planerad till 29:e augusti då vi tar hand om detta och återställer området. Vi hoppas att vi kan hjälpas åt med detta under denna dag. Mer information finns i form av ett evenemang publicerat på föreningens Facebooksida.

Facebookevent för städdag 29/8

För att kunna stå hos Team-13 med vårt material har vi blivit ombedda att ställa upp som funktionärer, på till en början, en tävling hos dem under helgen 12-13:e september. Uppgiften handlar t.ex. om att vara flaggvakt på banan eller hjälpa till i sekretariatet. Det krävs inga krav förkunskaper och vi bjuds på lunch/fika under dagen. Vi hoppas att ni, våra medlemmar, även har möjlighet att stötta föreningen med denna uppgift. På samma sätt som med städdagen kommer evenemang för detta publiceras på Väst-8:s Facebooksida som man kan anmäla sig till.

Facebokevent för tävlingsdag 12/9 | Facebookevent för tävlingsdag 13/9

Tveka inte att ta kontakt med oss om det finns frågor kring aktiviteterna ovan eller något annat som rör flytten eller föreningen i övrigt. Enklast nås styrelsen via e-post till This is a mailto link.

Skribent: Martin Persson