Information kring flytt från Säve flygfält

15 MAR 2020 19:58
Lite information kring flytten från Säve flygfält som sedan igår, lördag är påbörjad och samtidigt en liten uppdatering kring hur arbetet med att hitta nytt område fortskrider.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 19:58

Som tidigare informerats så måste föreningen flytta från platsen senast 31/8 2020 men processen med att hitta ett nytt område går dessvärre långsamt. Styrelsen har därför bedömt att det är bättre att skaffa nytt konstgräs inför uppbyggnaden på nytt område än att försöka mellanlagra det befintliga. Föreningen har sedan en tid tillbaka därför bortskänkesannonser på bla. Blocket och Facebook för att kunna bli av med konstgräset. Igår hämtades de första bitarna och detta kommer fortsätta den närmsta tiden. För att göra konstgräset tillgängligt så är banmarkeringarna bortplockade och förarställningen till stor del nedmonterad.

I och med detta så inses också att det blir svårt att genomföra några träningstillfällen och körningar på banan under första halvåret 2020. Som tidigare informerats, så arbetas det med några parallella spår och alternativ till nytt område.

Vi har kontakt med Mölndal där vi blivit presenterade ett förslag bakom IKEA i Kållered. En ansökan skickades in i slutet av förra året men dessvärre har vi nu fått ett negativt besked kring detta. Stadsbyggnadsavdelningen har beslutat att använda den utpekade platsen till något annat så tyvärr är denna inte tillgänglig för oss längre. Vi fortsätter arbeta med Mölndal som alternativ och hoppas att vi kan bli presenterade andra ytor.

Området vid Torslanda gamla flygfält som AKMG (Aeroklubben Modell i Göteborg) arrenderat under många år är fortfarande ett alternativ. Eftersom området är så kallat Natura 2000 område så behöver Länsstyrelsen involveras i vad vi har för avsikter med området. Även området som Torslanda MK arrenderar i Bulycke är fortfarande även det ett aktuellt alternativ.

Det kommer att planeras arbetsdagar under våren för att fortsätta med att städa upp på området vid Säve flygfält och förbereda för en flytt. Vi hoppas att så många som möjligt kan ställa upp när lite mer vårvärme infinner sig. Mer information och besked om datum kommer att publiceras genom våra vanliga kanaler, e-post, Facebook och hemsida.

/ Styrelsen, Väst-8

Skribent: Martin Persson